Vrijheid voor Rotterdammers door informatie

| | Vrijheid voor Rotterdammers door informatie

Vrijheid voor Rotterdammers door informatie

Het prachtige project Rotterdam Open Data initieert projecten om publieke data over Rotterdam te ontsluiten. Data is de bron van informatie, door data op een zinnige manier te koppelen en vorm te geven kunnen er nieuwe inzichten en gedachtegangen ontstaan. Of zoals ze zelf zeggen:

Data is een essentiële bouwsteen in de huidige informatiemaatschappij. Door het vrijelijk beschikbaar stellen van (niet persoonsgebonden) data ontsluiten we een bron van innovatie, samenwerking, kennis en creëren zo welvaart. Burgers, bedrijven, onderwijs en onderzoek zijn zelf het beste in staat hun eigen leef- en werkomgeving (gezamenlijk) vorm te geven en deze delen.

2016-10-13T18:46:15+00:00By |Categories: Data en visualisatie|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.